Share on

Grootste stamppot van Nederland!

Donderdag 8 oktober a.s. vieren we de nieuwe Nederlandse aardappeloogst met de grootste stamppot van Nederland! Meesterchef Robert Kranenborg bereidt maar liefst 1.000 porties heerlijke andijviestamppot met jus van gegrilde groenten. Het recept is vegetarisch, geschikt voor jong en oud. Wil jij kans maken op een gratis thuisbezorgde* maaltijd voor het hele gezin? Meld je dan aan via aardappels.nl/stamppot.

Stamppot van een meesterchef
De andijviestamppot met vega-jus is één van Kranenborgs thuis-favorieten. ‘Ik houd van de combinatie van rauw en gaar.’ vertelt de chef. ‘Ik maak mijn andijvie iets aan met een vinaigrette voor extra frisheid. Hopelijk gaan meer families in Nederland deze stamppot bereiden.” In huize Kranenborg staat de aardappel regelmatig op het menu. ‘Een aardappel kun je op duizend verschillende manieren bereiden’. De variaties zijn eindeloos: je kunt ermee poffen, bakken, koken, frituren en stampen natuurlijk zoals we nu doen.

Voedzaam én duurzaam
De aardappel is niet alleen een culinaire duizendpoot. Het is een voedzaam ingrediënt dat duurzaam geteeld wordt, en ook nog eens vlak om de hoek. Hij zit vol voedingsvezels, vitamine C en vitamine B6, en mineralen zoals kalium. Aardappels zijn daarnaast echte klimaatkanjers: ze groeien met weinig impact op het milieu en hoeven geen grote afstanden afleggen voor ze bij jou thuis in de keuken belanden.

Power to the Pieper
De grootste stamppot van Nederland is een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en onderdeel van de Power to the Pieper campagne. Power to the Pieper vertelt het verhaal van deze culinaire duizendpoot en inspireert Nederlanders met simpele en makkelijke recepten voor het hele gezin. Meer informatie hierover vind je op www.aardappels.nl.

*Amsterdam

 

Fotograaf: Lidian van Megen