Share on

Leo de Kock behaalt ISO14001 certificering

Purmerend, 1 april 2022. Leo de Kock heeft onlangs haar certificeringen uitgebreid door het behalen van ISO14001. Dit milieumanagementsysteem heeft betrekking op duurzaamheid en milieu en ondersteunt Leo de Kock om op een zo duurzaam mogelijke wijze te werken en geeft inzichten om bovendien haar ecologische footprint te minimaliseren.

‘We zijn super trots dat we nu voldoen aan de ISO14001 certificering! Je ziet een toename in de bewustwording binnen onze organisatie op MVO gebied, waardoor we samen echt stappen in de goede richting kunnen zetten en dat geeft extra energie om door te gaan’, aldus Jan Bijleveld en Mariska Werring, het directieteam van Leo de Kock. We streven binnen onze eigen organisatie continue naar verbeteringen op alle bedrijfsonderdelen, wat inhoudt dat bij de uitgevoerde nieuwbouw van het kantoorpand en magazijn milieumaatregelen zijn meegenomen in de uitvoering. Er is hierbij gelet op verbruik besparende maatregelen, nieuwe verbeterde isolatie en een wit pvc dak om zonnewarmte te reflecteren. Naast een volledig duurzaam wagenpark en 100% groene stroomvoorziening is het energiebeleid qua bedrijfsvoering van Leo de Kock verder erop gericht in de komende jaren nog energiezuiniger en duurzamer te werken. Middels ISO14001 wordt het energiegebruik in kaart gebracht om vervolgens besparingsdoelstellingen aan te verbinden. Dit is een doorlopende exercitie om uiteindelijk volledig klimaatneutraal te zijn.

Aardappelketen

Leo de Kock werkt daarnaast intensief samen met moederbedrijf Agrico en telers aan de verdere verduurzaming in de aardappelketen. Het verder afbouwen van het importprogramma, het streven om jaarrond next generation rassen aardappelen uit Nederland te sourcen, het planten van akkerranden en het plaatsen van nestkasten zijn voorbeelden van een duurzamere bedrijfsvoering met zorg voor een beter klimaat en biodiversiteit.

Einde bericht

Meer informatie voor de pers

Mariska Werring, Sales Director

Van IJsendijkstraat 176, 1442 LC Purmerend

T +31 (299-420975) E. mariska@leodekock.nl / www.leodekock.nl

 

Over Leo de Kock

Bij Leo de Kock pakken wij het grondig aan. In ons bedrijf in Purmerend verwerken wij jaarlijks zo’n dertig miljoen verpakkingen. Elke dag weer zorgen onze medewerkers ervoor dat deze AG-topproducten op tijd bij de juiste afnemers terechtkomen. Van de pure pieper, ui of zoete aardappel bij de teler tot het smakelijke eindresultaat dat zich in de supermarkt van zijn mooiste kant laat zien. In elk deel van het productie- en distributieproces leveren wij kwaliteit.