Share on

Persbericht

Persbericht bekendmaking bedrijfsnaam nieuwe coöperatie gangbare consumptieaardappelen

Maandag 7 augustus 2023

PERSBERICHT

Purmerend, 7 augustus 2023 – Agrico, Nedato en Leo de Kock zijn verheugd om de naam van de nieuwe, onafhankelijke coöperatie van gangbare consumptieaardappelen aan te kondigen: PotatoNext. Deze gezamenlijke coöperatie markeert een belangrijke mijlpaal in de aardappelindustrie en zal het resultaat zijn van een nauwe samenwerking tussen de drie gerenommeerde bedrijven.

Met de nieuwe naam wordt er ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Het woordmerk en de pay-off complementeren het logo en dragen bij aan de identiteit van het nieuwe gezamenlijke merk. Het nieuwe logo symboliseert het volledige proces van de aardappel, van het planten in de grond tot het geserveerd worden op het bord van de consument. Elk stadium van dit proces heeft bijgedragen aan de keuze van specifieke kleuren die dit merk vertegenwoordigen. Het kleurenpalet weerspiegelt de veelzijdigheid en de natuurlijke oorsprong van de aardappelen. Het beeldmerk toont een ‘infinity’ teken, dat onder andere symbool staat voor samenwerking en verbondenheid. De frisse uitstraling weerspiegelt de moderne aanpak en toewijding aan kwaliteit.

Directie

De directie van PotatoNext is inmiddels benoemd en zal worden geleid door Jan Bijleveld en Mariska Werring. Beiden zijn op dit moment werkzaam als directieleden bij Leo de Kock en zullen de directie van PotatoNext voeren. Met hun uitgebreide ervaring zijn zij vastbesloten om de coöperatie naar een succesvolle toekomst te leiden.

Daarnaast is het MT-team (Management Team) van PotatoNext ook samengesteld. Dit team zal een cruciale rol spelen in de dagelijkse gang van zaken en strategische besluitvorming binnen de coöperatie. Het MT-team bestaat uit de volgende leden:

  • Daniel Hans – afkomstig van Leo de Kock
  • Koen van Hartevelt – afkomstig van Nedato
  • Jan den Boer – afkomstig van Nedato
  • Francis Moerdijk – afkomstig van Nedato

Deze professionals hebben een rijke ervaring en staan klaar om hun expertise in te zetten voor de verdere ontwikkeling en groei van PotatoNext.

Binnenkort zullen onze gewaardeerde telers, klanten en leveranciers verder worden geïnformeerd over de overgang van onze gangbare consumptietelers naar PotatoNext en de voordelen die deze samenwerking met zich meebrengt.

Noot voor redactie

Voor eventuele vragen zijn beschikbaar:

  • Agrico B.V. | Mark Zuidhof (0527-639911)
  • Nedato B.V. | Wim van de Ree (0186-645945)
  • Leo de Kock B.V. | Jan Bijleveld of Mariska Werring (0299-420975)