Eerst denken, dan doen, daar draait het bij Leo de Kock om. Wij investeren in de toekomst. Niet alleen op het gebied van onze aardappelen en groenten, maar ook als het gaat om bedrijfsprocessen, de groeimogelijkheden van onze medewerkers en de vruchtbare samenwerking met onze partners. Samen met ons moederbedrijf Agrico maken wij ons sterk voor een professioneel en duurzaam kwaliteitsproduct waarmee iedereen zijn voordeel kan doen.

Certificeringen


Hoe doen wij het op het gebied van kwaliteitszorg? Graag laten wij onze handelswijze door externe partijen controleren.  • Veel bij Agrico aangesloten telers zijn in het bezit van een Global Gap-certificaat. Dat wil zeggen dat ze voldoen aan de norm voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van teelt en de toeleveringsketen.

  • Een ander certificaat dat de voedselveiligheid garandeert is BRC. Als vanzelfsprekend beschikt Leo de Kock daarover.

  • Als het gaat om de verwerking van biologische producten is de SKAL een belangrijke partij. Deze keuringsinstantie controleert of biologische producten voldoen aan de Europese regelgeving. Bij Leo de Kock werken wij volledig volgens de eisen van de SKAL-certificering: wij wassen, drogen en verpakken onze biologische aardappelen en groenten in een aparte hal die is gescheiden van de andere productieruimtes.


U kunt zelf het gewenste certificaat downloaden, door op bekijk certificaat te klikken.
Dit is het beeldmerk waarmee wij willen uitdrukken waar Leo de Kock voor staat. In de restvorm van onze initialen ziet u een plusteken, dat symbool staat voor de waarde die wij als toegewijde, analytische en innovatieve aanpakker aan ons product toevoegen. Zodat wij onze service en partnership naar een nóg hoger plan kunnen tillen. En u de kwaliteit kunnen leveren waar wij zo trots op zijn!

Maatwerk is een must

Agrico en Leo de Kock werken datagestuurd in elk deel van de keten. Zo verzamelen wij een schat aan informatie over onze producten en processen. Ook opereren wij volgens klantspecifieke protocollen. Op deze wijze kunnen wij met onze telers de uitmuntende kwaliteitsgarantie waarborgen die u als klant van ons verwacht

Duurzaamheid en continuïteit: geen woorden, maar daden

Smakelijke, voedzame en kerngezonde producten van hoogwaardige en constante kwaliteit. Dát is het kenmerk van de aardappelen en groenten die op het land van onze telers groeien. Ze worden met liefde voor het gewas en met aandacht voor de omgeving verbouwd. Duurzaamheid, continuïteit en voedselveiligheid zijn voor Leo de Kock en moederbedrijf Agrico niet zomaar loze kreten. Wij koesteren al het goede dat de aarde ons schenkt.

Resistente aardappelrassen


In onderzoekscentrum Agrico Research in de Noordoostpolder wordt continu gewerkt aan het nóg krachtiger maken van de aardappel. Zodat ook volgende generaties van al het goede van dit prachtige natuurproduct kunnen blijven genieten. Next Generation is de verzamelnaam van deze duurzame en biologische aardappelrassen, die na tientallen jaren onderzoek en kweekwerk ontstonden. Door het kruisen met wilde soorten uit de Andes hebben de robuuste Next Generation-rassen een hoge natuurlijke resistentie tegen de aardappelziekte Phytophthora infestans.

Agrico en Leo de Kock zetten zich met hart en ziel in om de teelt van biologische aardappelen te verduurzamen. Het doel is om vanaf 2020 alleen nog robuuste aardappelen te verkopen aan de Nederlandse consument. Ook andere partijen in onze sector streven hiernaar. Meer over het convenant dat wij in 2017 sloten met Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding, vindt u op: www.bionext.nl.

Niet de natuur uitputten, maar tot bloei laten komen


Aardappelen hebben betrekkelijk weinig water nodig om geteeld te worden. De impact op het milieu is daardoor relatief laag. De bij Agrico aangesloten telers verbouwen en beschermen hun gewassen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Een bijdrage leveren aan de biodiversiteit speelt daarbij een steeds grotere rol.

Meer informatie over de duurzame teelt van onze aardappelen vindt u op: www.agrico.nl. Ook kunt u kijken op: kennisplatform.aardappels.nl.

Met zorg voor het milieu gewassen en verpakt


In ons bedrijf in Purmerend worden wekelijks meer dan 400.000 kilo aardappelen gesorteerd en gewassen, wat inhoudt dat jaarlijks circa dertig miljoen verpakkingen worden gevuld. Als verwerker en grootverpakker van een prachtig natuurproduct nemen wij – in nauw overleg met onze partners – onze verantwoordelijkheid.

  • Wij verpakken onze aardappelen in transparante folies die honderd procent recyclebaar zijn. Het bijzonder duurzame verpakkingsmateriaal houdt de aardappelen langer vers en vertraagt het proces van groenverkleuring en spruitvorming, waardoor de consument het product thuis langer kan bewaren. Zo proberen wij voedselverspilling te voorkomen.

  • Wij recyclen het water van onze wasserij.

  • Wij scheiden de afvalstromen in onze productieruimtes.