Bij Leo de Kock hebben wij hart voor de aardappel. Wij zijn trots op het prachtige product dat we leveren. Van de robuuste rassen die bij de teler groeien en gereed worden gemaakt voor transport tot de gewassen en gesorteerde exemplaren die aantrekkelijk verpakt in het schap van de winkel staan. In de lijn van aardappelveld tot groothandel en supermarkt is Leo de Kock uw betrouwbare en professionele partner. We zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt!

Onze kernwaarden

Onze missie:
Het beste voor teler en retailer!


Leo de Kock is als AG-retailpartner de verbindende factor in de keten. We leveren aan de retailer op een zo duurzaam mogelijke manier met een faire prijs voor de telers uit onze coöperatie.

Onze visie:
hier gaan we naartoe


In 2025 is Leo de Kock AG-retailpartner van Nederland. We bereiken dit door:

  • Verdere integratie met onze retailpartners

  • Doorontwikkeling van de eigen organisatie

  • Complete transparantie in de keten

Moederbedrijf Agrico: wereldspeler uit de Noordoostpolder


Leo de Kock is een pionier op het gebied van verse aardappelen. Al meer dan een eeuw veroveren wij met ons prachtproduct het hart van de klant. Sinds 1994 weten we ons daarin gesteund door Agrico uit Emmeloord, een sterke, innovatieve en duurzame aardappelcoöperatie die zich vol passie toelegt op het ontwikkelen en telen van de allerbeste rassen, waar ook ter wereld.

De aardappelen worden in meer dan honderd landen geplant, geteeld en gegeten. Op elke plek zijn de omstandigheden en voorkeuren weer anders. Daarom vindt de klant bij Agrico een ruime keuze in poot- en tafelaardappelen, zowel gangbaar als biologisch. In totaal bijna honderd commerciële rassen, boordevol groeikracht. Elk seizoen weer kunnen duizenden telers zeker zijn van een betrouwbare oogst. En retailers en consumenten van een kerngezond en smakelijk natuurproduct.

Laat u verrassen door Agrico’s ruime keuze

Bekijk de rassen
Power to the pieper

Power to the Pieper


Als aardappelleverancier promoten wij de verrukkelijke, gezonde en voedzame pieper natuurlijk met liefde. En met ons vele andere partijen uit de aardappelsector. Wij steunen van harte de Power to the Pieper-campagne, een initiatief van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). En denken graag mee over manieren om nóg meer consumenten voor de stoere en smakelijke aardappel te laten vallen. Bijvoorbeeld door het geven van overheerlijke aardappelrecepten. Meer informatie en kookinspiratie? U ziet het op www.aardappels.nl/recepten