Delen op

Positieve transitie naar robuuste aardappelrassen

Purmerend, 3 december 2019. Bij Caithness Potatoes in Emmeloord sprak Mariska Werring, sales manager van Leo de Kock, op de jaarlijkse bijeenkomst van convenant partners robuuste aardappelrassen over de ervaringen van de retail.

Het convenant is een groot succes. Dankzij de inzet van de aardappelkweekbedrijven neemt het aantal robuuste rassen snel toe:

  • In 2019 zijn al meer dan 20 robuuste aardappelrassen op de markt in Nederland. Het aandeel robuuste rassen in de teelt van biologische aardappelen is sinds vorig jaar toegenomen van 50% tot 70%.
  • Uit een enquête onder de betrokken retailers en handelaren blijkt dat het aandeel robuuste rassen voor de biologische tafelaardappelen in het winkelschap uitkomt op ruim 80%.
  • Het doel van 100% robuuste rassen in 2020 voor de tafelaardappelen blijkt haalbaar.

Leo de Kock en moederbedrijf Agrico, een sterke, innovatieve en duurzame aardappelcoöperatie die zich vol passie toelegt op het ontwikkelen en telen van de allerbeste rassen, waar ook ter wereld, zetten zich met hart en ziel in om de teelt van biologische aardappelen te verduurzamen.

Leo de Kock motiveert haar klanten om in hun duurzaamheidscommunicatie regelmatig te benoemen dat zij meedoen met het convenant, omdat weerbare rassen een belangrijke stap zijn in het verduurzamen van hun assortiment. Op die manier proberen zij de bewustwording van hun klanten te vergroten. En te voldoen aan de toenemende vraag van consumenten naar milieuvriendelijke gewassen.

 

De innovatieve Next Generation rassen van Agrico, met intrinsieke Phytophthora resistentie, stellen Leo de Kock in staat haar klanten zeer goed te faciliteren in hun streven naar een duurzamer aardappelschap.

einde bericht

Meer informatie voor de pers

Mariska Werring
Van IJsendijkstraat 176, 1442 LC Purmerend
T. +31 (299 420975 E. mariska@leodekock.nl / www.leodekock.nl

Over Leo de Kock
Bij Leo de Kock pakken wij het grondig aan. In ons bedrijf in Purmerend verwerken wij jaarlijks zo’n dertig miljoen verpakkingen. Elke dag weer zorgen onze medewerkers ervoor dat deze AG-topproducten op tijd bij de juiste afnemers terechtkomen. Van de pure pieper, ui of zoete aardappel bij de teler tot het smakelijke eindresultaat dat zich in de supermarkt van zijn mooiste kant laat zien… In elk deel van het productie- en distributieproces leveren wij kwaliteit.